Belföld | Hortobágy földmutyi földbérlet
2013. október 01. 16:52

A Fidesz tovább folytatja a puszta lelegelését

Minden tiltakozás, szakmai kritika ellenére a Fidesz-kétharmad nem áll le, és eredeti szándéka szerint folytatja a magyar puszta narancsvidékké formálását.

A Hortobágyi Nemzeti Park a Vidékfejlesztési Minisztérium nyomására újabb nemzeti parki területek bérbeadását hirdeti meg. Legutóbb 13 ezer hektár hortobágyi földet osztottak szét 100 kiválasztott között (köztük például a Nemzeti Földalapkezelő Hajdú-Bihar megyei irodavezetőjének, egykori fideszes képviselőnek.) Most további 53 ezer hektár - amúgy természetvédelmi terület - lenyúlás van terítéken.

A családi gazdálkodások támogatásával alapvetően semmi gond nem lenne, de az eddigi "pályáztatás" tapasztalatait látva joggal feltételezik az igazi családi gazdálkodók, hogy ők megint csak hoppon maradnak. A Fidesz modellje szerint ugyanis csak a fideszes családok támogatása fontos.

A nemzeti park vezetői csak asszisztálni tudnak a kormányzat ámokfutásához, szakmai érveiket nem merik megosztani.
A puszta azonban nem hagyja magát!

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetsége elítéli a Fidesz újabb mutyiját, és megígéri, hogy a 2014-es kormányváltás után a hortobágyi földek lenyúlásának kivizsgálását is szorgalmazni fogja!

Kathiné Juhász Ildikó
megyei elnök