A fideszes kétharmad zsarnokságáról

Mesterházy Attila kedden, Szegeden, a Tisza Szállóban rendezett lakossági fórumon is elmondta, vitára hívja ki Orbán Viktort. Véleménye szerint, erre a parlamenti diktatúra, a fideszes kétharmad által megvalósított zsarnokság miatt van nagy szükség. Ezen a vitán Orbánnak beszélni kellene arról is, hogyan élt vissza kormánya ezzel a kétharmaddal, számtalan esetben szembemenve a népakarattal - jelentette ki.

A miniszterelnök-jelölt beszélt a Kúria keddi végzéséről is. A végzés értelmében a TV2 (amelyet Mesterházy Attila szerint Fideszhez közelálló médiaként könyveltek el a köztudatban) a kormány „Magyarország jobban teljesít” jelmondatú, 50 másodpercnyi, jelölőszervezeteket népszerűsítő műsorszáma közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hazugság és csalás, amit a komány követett el ezzel a kampánnyal. Hozzátette, mennyire álságos volt a kormány és a Fidesz között lebonyolított „biznisz”, az, hogy a Fidesz 200 ezer forintért kapta meg a szlogent a kormánytól.

A földmutyiról szót ejtve Mesterházy Attila beszámolt a Göböljárás-pusztán szerzett tapasztalatairól, arról, hogy Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere kisemmizte, elvette Váradi András földjeit, állatait, amit nemzedékeken át művelt és gondozott a családjával. Egy olyan ember fosztotta meg a tisztes megélhetéstől, aki három év alatt küzdötte fel magát Magyarország 100 leggazdagabbja közé – tette hozzá.

Sorolva a kormány kudarcait, vesztes csatáit és igazságtalan intézkedéseit, Mesterházy Attila végül szólt arról is, hogy a miniszterelnök sohasem hazudik, kivéve, amikor a szája jár.