A fideszes „vak komondor” elítélése fontos, de minden erőszaktevőnek bűnhődnie kell!

A fideszes Balogh Józsefre kiszabott jogerős felfüggesztett börtönbüntetés reményt ad az áldozatoknak, hogy az erőszak nem marad büntetlenül. Az MSZP viszont továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy legyen szigorúbb az erőszaktevők büntetése! Ne úszhassa meg senki pénzbüntetéssel, mint ahogy első fokon Balogh József is megúszta volna ennyivel.

Ha a kormány most nem lép, azzal tovább erősíti azt a tényt, hogy a Fidesz az erőszaktevők pártja. A „vak komondorról” hazudozó bukott Fidesz-képviselő ugyanis nem az egyetlen bizonyítéka a fideszes erőszakosságnak. Idén gyilkosság vádja miatt lemondott egy Fidesz-képviselő, a választási irodához verőlegényeket vezényeltek, korábban pedig Sz. Ferenc elítélt gyilkos intézkedett a Fidesz-székháznál.

A Fidesz több mint két éve nem engedi, hogy a parlament elfogadja a családon belüli erőszak elleni Isztambuli Egyezményt, pedig ennyi idő alatt még a „gránitszilárdságú” Alaptörvényüket is ötször módosítani tudták.

A Fidesz régen adósa a nőknek az erőszak elleni fellépésben. Itt az idő, hogy az eddigi üres beszéd helyét átvegyék a tettek!

Gurmai Zita,
az MSZP és az ESZP Nőtagozatának elnöke