2011. április 04. 18:23

A fideszes városvezetés nem fogadta el Pest megye rendőrkapitányának beszámolóját

Tették ezt úgy, hogy miként Ármós Sándor megyei rendőrfőkapitány egy hónappal ezelőtti, Pest megye közgyűlése elé beterjesztett tájékoztatójából is kiderült, a 2010. évben a Nagykőrösi Rendőrkapitányság több mutató tekintetében a legjobbnak bizonyult a megyében. A helyi rendőrkapitányság eredményesebb a megyei átlagnál, egyedüli kapitányságként ért el 50%-ot a kiemelt bűncselekmények felderítésében.

Ezek közül a lopásoknak, valamint a betöréses lopásoknak a nyomozás-eredményességi mutatója ugyancsak Nagykőrösön a legjobb. A tavalyi évben az előzőhöz képest csökkent a halálos és súlyos balesetek száma is, nagy felháborodást kiváltó bűncselekmény a városban nem történt.

A Fidesz képviselőit egyáltalán nem érdekelte, hogy a megyei vezetés szakmai értékelése szerint kiválóra vizsgáztak a nagykőrösi rendőrök, szavazatukkal nem álltak a nehéz körülmények között is eredményes munkát végző testület tagjai mellé. Úgy tűnik, a Fidesz már nem csak kormányzati szinten, hanem helyben is a rendőrök elleni támadásból kíván politikai hasznot kovácsolni!

László Ferenc,
a Pest megyei közgyűlés MSZP-frakciójának tagja