MTI/mszp.hu | Belföld | 3-as metró BKK Budapest
2017. július 27. 14:33

A főpolgármester ködösít és mellébeszél

Az MSZP fővárosi képviselője szerint Tarlós István ködösít és mellébeszél a BKK online jegyrendszerének ügyében; Horváth Csaba erről a főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva nyilatkozott újságíróknak.
Szerinte a főpolgármesternek arról kellene beszélnie, miért van még mindig a posztján Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató, "aki miatt 3500 ember személyes adatai szivárogtak ki, aki közbeszerzés nélkül vásárolt egy használhatatlan terméket a T-Systemstől, és aki miatt meghurcoltak egy jó szándékú 18 éves fiút, és aki hazudott a Kürt Kft. ellenőrzésével kapcsolatban is".

Akkora a botrány, hogy valakinek mindenképpen mennie kell, vagy Dabóczi BKK-vezérigazgatónak, vagy Tarlósnak; ezen nincs mit mentegetni - jelentette ki sajtótájékoztatóján a politikus, aki szerint "azt az embert kellene elővenni, aki ezt az egészet rászabadította a budapestiekre".

Horváth Csaba a 3-as metró felújításával kapcsolatos kérdésre válaszolva annak a véleményének adott hangot, a főpolgármester azért kénytelen halasztani az amúgy sürgető munkálatok megkezdését, "mert arra nincs meg sem a fedezet, sem a kormány részéről a szándék",  hogy  biztosítsák a hiányzó 30-40 milliárd forintot.

Tarlós egyedül maradt

2017-09-29 15:02