Stop
2012. július 26. 17:21

A hallgatóknak segítettek - a kormánypárti vezetőnek nem tetszett

Helyi kereskedelmi rádiótól kért be egy felvételt az egri önkormányzat azért, mert állításuk szerint az egyik adásban "a Polgármesteri Hivatalra nézve negatív tartalmú kijelentések hangzottak el". Ehhez a városvezetésnek semmi joga nem volt.

Úgy tűnik, Eger város polgármestere - aki egyben KDNP-s országgyűlési képviselő - kissé túllőtt a célon: Habis László egy helyi kereskedelmi rádiótól kért be egy felvételt azért, mert valami nem tetszhetett neki az ott elhangzottak közül.

A városvezető hivatalos levélben fordult a Rádió Eger ügyvezető igazgatójához. Az egriugyek.hu birtokába került dokumentumban egyebek közt azt írta: "Tudomásomra jutott, hogy a megjelölt időpontban az Önkormányzatra, illetve a Polgármesteri hivatalra nézve negatív tartalmú kijelentések hangzottak el, így ennek ellenőrzésére és a megfelelő intézkedések megtételéhez szükséges számunkra a felvétel".

A rádió "bűne" csupán annyi volt, hogy egy délutáni kívánságműsorban bemondták: még nem lehet tudni, mikor oldanak fel egy régóta érvényben lévő útzárat. Hallgatóik megkeresését követően a műsorvezető pontosan ezt mondta: a témának " (...) megpróbáltunk utánajárni, viszont a polgármesteri hivatalban éppen nyaralnak, úgyhogy nem tudnak felvilágosítást adni erről. Úgy gondoltuk, lehet, hogy kimegyünk mi is, és eltesszük innen ezeket a megállító bábukat, hátha a nyaralás miatt maradt csak ott, vagy nem tudom, önöknek mi a véleménye?".

A rádió több munkatársa is felháborodott a polgármester levelén. Deák Boldizsár ügyvezető igazgató megkeresésünkre közölte: tisztában vannak azzal, hogy az önkormányzatnak nincs joga kikérni tőlük a felvételt. De a Facebookon azóta már nyilvánosságra hozták az ominózus hangfelvételt.

Szerző: L. Dézsi Zoltán