mszp.hu | Belföld | Fidesz-Jobbik közlemény közoktatás
2014. március 02. 14:41

A Jobbik a Fidesz nyomorpolitikájának támogatója és vámszedője

Az elmúlt hónapok látványos plakátkampánya ellenére a Jobbik semmit nem változott: ugyanaz a gyűlölködő, nyomort és előítéletek meglovagoló, azon élősködő párt, amilyen mindig is volt.

A javítóintézeti elhelyezés, illetve a bentlakásos iskola és a diákok börtönlátogatásának ötlete nem, hogy megoldaná, hanem felgyorsítaná a magyar társadalom végérvényes kettészakadását.  A nyomort, a kilátástalanságot a Fidesz elmélyítette a vállalhatatlan adó és szociálpolitikájával, és bebetonozza ostoba oktatáspolitikájával. A Jobbik a Fidesz törekvéseit tökélyre fejlesztené.  Gyermekek tragikus halálán nyerészkedni meg egyenesen gusztustalan.

A gyermekeknek nem fenyegetőzésre, hanem valódi, szakszerű segítségre van szükségük a közösségbe történő sikeres beilleszkedéshez, az együttélés alapvető normáinak elsajátításához. Mindehhez nélkülözhetetlen a jól képzett pedagógusok, szociális munkások, valamint család-és gyermekpszichológusok munkája. Az államnak nem leépítenie kell az ellátórendszereit, hanem minden korábbinál határozottabban meg kell őket erősíteni.

A bűncselekményeket kivétel nélkül, minden esetben meg kell fékeznünk, de az erőszakos esetek társadalmi-szociális okait egészen biztosan nem lehet a kollektív megbélyegzés árán orvosolni. Mindenkit megillet a biztonsághoz való jog, ahogyan annak a joga is, hogy egy demokratikus kormányzat megvédje állampolgárait a szélsőséges erőktől.

A választások után a Mesterházy-kormány kiemelt hangsúlyt fektet a korai nevelésre: bölcsődei-és óvodafejlesztési programot indítunk, eltöröljük a bölcsődei gondozási díjat. Visszaállítjuk a tankötelezettség korhatárát 18 évre, bővítjük a kollégiumi férőhelyeket, segítjük a halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását. Országos mentori programot szervezünk a hátrányos helyzetű tanulók számára.

Kunhalmi Ágnes
oktatáspolitikus