mszp.hu | Belföld
2015. augusztus 12. 13:45

A jobbikos Nyikos László kezdeményezzen MNB-vizsgálatot, vagy távozzon a jegybank felügyelőbizottságából!

Emlékeztetnénk az újabb pofátlan jegybanki luxusköltéseken óriásit háborgó Jobbikot, hogy az évek óta tartó Fidesz-Jobbik együttműködés keretében július 6-án Rogán Antal és Kövér László javaslatára az Országgyűlés Nyikos Lászlót választotta be a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába, így ma a Jobbik jelöltje az egyetlen ellenzéki tag az MNB felügyeletét ellátó testületben.

A Fidesz házi ellenzékeként működő szélsőjobboldali párt minden egyes megszólalása hiteltelen MNB-ügyben addig, amíg Nyikos László nem teszi azt, ami a dolga: a nemzeti bank tevékenységének felügyelete.

Az MSZP felszólítja Nyikos Lászlót és pártját, hogy ne sajtóközleményekkel hadakozzanak a jegybank botrányos működése ellen, hanem azonnal kezdeményezzék a Matolcsy-vezette MNB átfogó pénzügyi és törvényességi vizsgálatát!

Ellenkező esetben felszólítjuk a Jobbik vezetőjét, Vona Gábor pártelnököt, hogy azonnal hívja vissza posztjáról Nyikos Lászlót!

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes