mszp.hu | Belföld | közlemény szélsőjobb
2015. július 24. 13:33

A jobboldalnak nincsenek elvei, csak pénzéhsége van

Az embercsempészettel vádolt Kiss Róbert ügye ismét rávilágít, hogy az idegenellenességben és gyűlöletkeltésben egymásra licitáló jobboldali pártoknak elveik nincsenek, csak súlyos pénzéhségük van.

Amíg Rogán Antal a Fidesz egyik leghangosabb menekültellenes szónokaként a letelepedési államkötvényekkel nagyban bizniszel, addig a katasztrófaturizmusban utazó Kiss Róbert ex-gárdakapitánynak a kis pénz is pénz. A lényeg azonban ugyanaz: a halál elől menekülő szerencsétlen sorsú embereket a fideszes és jobbikos egyformán gyűlölik, de a pénzt egyformán és mindennél jobban szeretik.

Ugyanezt az „elvhűséget” megfigyelhettük már a fideszes Kiss Szilárd és a jobbikos KGBéla esetében is, akik pénzért és hatalomért cserébe pártjaik szabadságharcos retorikája ellenére is nagyon jól megtalálták a közös hangot az 56-os forradalmat mai is ellenforradalomnak tartó putyini Oroszországgal.

Az MSZP felszólítja a Fideszt és a Jobbikot, hogy álljanak le az álszent menekültellenes hangulatkeltéssel, és a nyerészkedés helyett a probléma megoldására koncentrálják erőiket!

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes, országgyűlési képviselő