mszp.hu | Belföld | Veszprém választás Navracsics Tibor
2014. április 08. 15:29

’A kampánynak vége!’

Pál Béla „A kampánynak vége” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden Veszprémben, hogy reagáljon vetélytársa, Navracsics Tibor szavaira, aki bocsánatkérésre szólította fel.

– Úgy látszik, Navracsics Tibor nem vette észre, hogy vége a kampánynak és tovább folytatja azt a gyűlöletkampányt, amelyet 2010-ben a Fidesz hozott Veszprémbe. Akkor Navracsics Tibor megszakította azt az 1990 óta tartó hallgatólagos megállapodást, miszerint a különböző pártok jelöltjei személyükben nem támadják egymást. Ezt a jelöltek be is tartották. 2010-ben kiadott hazug, aljas és személyeskedő szórólapja miatt személyes felelősséggel tartozik, és én már négy éve várom, hogy ezért nyilvánosan bocsánatot kérjen!

Szórólapja többek között azt tartalmazta, hogy nem Veszprém érdekeit képviseltem a parlamentben, az általam ígért fejlesztések nem valósultak meg, nem tettem semmit a regionális onkológiai centrum megvalósításáért, vagy például a hajmáskér-sólyi közúti csomópont kiépítését.

A 2010 és 2014 közötti időszak bizonyítja, hogy ez egy hazug, aljas és személyeskedő gyűlöletkampány volt. A tények azt igazolják, hogy a megyében Veszprém kapta a legtöbb vissza nem térítendő európai uniós támogatást, amelyből azok a fejlesztések valósultak meg, melyeket már a Fidesz képviselői adtak át büszkén, mélyen hallgatva arról, hogy a 2006 és 2010 közötti döntések tették lehetővé megvalósításukat, valóságos kormánypárti és ellenzéki együttműködésnek köszönhetően – fogalmazott Pál Béla. Navracsics Tibort arra kérte, hogy hagyja abba az általa folytatott személyeskedő gyűlöletkampányt. – Amennyiben az MSZP országos központja által kiadott róla szóló szórólap tartalmát, állításait kétségbe vonja, már régen lett volna lehetősége cáfolatra, mert azok internetes portálokon és a nyomtatott sajtóban korábban megjelentek alapján készültek – tette hozzá.