mszp.hu | Belföld | Klik Hoffmann Rózsa közlemény
2014. január 27. 16:27

A KLIK nem a megoldás, hanem maga a probléma

A közoktatás átalakításáéért felelős Hoffmann Rózsának és a Fidesznek immár papírja is van arról, hogy az általuk létrehozott Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a legfeleslegesebb intézmény a rendszerváltás óta.

Az Orbán-kormány miniszteri biztosa által a KLIK belső működéséről készült ellenőrzés eredménye lesújtó tényeket tartalmaz ugyan, de meglepetést nem: az államosított közoktatást irányító szervezet úgy rossz, ahogy van, és mára az iskolák körüli káosz első számú okozójává vált. A KLIK nem a megoldás, hanem maga a probléma.

Szabó Balázs miniszteri biztos többek között a KLIK gazdálkodását, szervezeti működését, külső-belső kommunikációját és informatikai beruházásait ellenőrizve ugyanazokra a megállapításokra jutott, mint korábban mi is: a szervezet nem csak súlyos működési zavarokkal és költségvetési deficittel küzd, hanem törvénytelenül is működik.

Arra kérünk minden iskolaigazgatót, szülőt, diákönkormányzatot, szakszervezetet, önkormányzati kollégát és az oktatási rendszer minden szereplőjét, hogy olvassák el a tanulmányt és győződjenek meg róla: a KLIK drága, felesleges és rosszul vezetett intézmény. Nincs rá szükség! A kormányváltás után megszüntetjük!

Kunhalmi Ágnes,
MSZP