mszp.hu | Belföld | emberi jogok kerítés | Európai Unió
2017. szeptember 05. 12:25

A kormány a kerítés építésének fideszes felárát az unióval fizettetné meg

Az Orbán-kormány most az unióval fizettetné meg azt a túlárazást, amiből kifizette a Fidesz-közeli vállalkozókat a kerítés építésekor. Úgy követel pénzt, hogy senki sem tudhatja, hogy valójában mennyibe került a határzár. Mennyivel lett volna olcsóbb, ha a fideszes politikusok nem nyerészkedtek volna még ezen is? A kormány, már a költségvetésből ellopott milliárdokat is Brüsszellel akarja megfizettetni, már nem elég neki az uniós támogatások lenyúlása.

A kormány a kerítés köré építi fel a kampányát, de Magyarországnak, hiába szeretné ezt Orbán Viktor így láttatni, nem az ide érkező migránsok a fő baja. Sokkal inkább az a több százezer magyar kivándorló, aki az egyre süllyedő Magyarországról külföldre menekül. Sokkal inkább a rohadó egészségügy és oktatás, a zuhanó gazdasági versenyképesség, a nyomorgó milliók, és az, hogy Magyarország lassan orosz/szovjet tagköztársasággá válik.

A Fidesz hazug módon el akarja hitetni a magyar emberekkel, hogy csak a győzelmük esetén maradhat meg a határzár. A valóság ezzel szemben az, amit Botka László már számtalanszor elmondott: a kerítés állni fog addig, amíg a magyar emberek félnek.

A magyarok biztonságát pedig csak egy közös uniós válasz teremtheti meg, amely egyaránt tartalmazza a határok megvédését, az ellenőrzött, nem kontroll nélkül beözönlő migrációt és a menekültstátuszra nem jogosultak gyors hazaküldését, ugyanakkor az emberi jogok betartását is.