A kormány cserbenhagyta a honvédelmi, rendvédelmi és titkosszolgálati dolgozókat

Elvárjuk, hogy kormány rendezze a Honvéd Egészségpénztár 28 ezer tagjának 1,8 milliárd forintos kártalanítását! A tagok többsége katona, rendőr, honvédségi és titkosszolgálati dolgozó, akik hazánk biztonságát garantálják, szolgálatuk megbecsülésnek a minimuma az, hogy egészségpénztári megtakarításukat maradéktalanul visszakapják.

Lázár János ne kifogásokat keressen, hanem haladéktalanul oldja meg a helyzetet! A Polt Péter vezette "kormánypárti" ügyészségnek pedig az lenne a dolga, hogy kiderüljön, hová tűntek el nyom nélkül a hazánk biztonságáért akár az életüket is feláldozó katonák, rendőrök és titkosszolgálati dolgozók megtakarításai!

A költségvetés tárgyalásakor kezdeményezésünkre a Honvédelmi és rendészeti bizottság támogatta azt a javaslatot, amely előteremtette volna a helyzet rendezéséhez szükséges forrást. Mivel ezt a fideszes többség a parlamenti szavazásnál nem támogatta, cserbenhagyta a hazánkat szolgáló honvédelmi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozókat. Az MSZP ezért az őszi ülésszak kezdetén újabb javaslatot nyújt be a helyzet megoldására.

Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő