A kormány elfogadta a Nemzeti Korrupcióellenes Programot

"LOL".A hír helyesen: Magyarország polgárai felkérik a korrupció elleni küzdelemért felelősséget viselő szerveket, hogy tegyék végre a dolgukat.

Ez alapján fel kell térképezni az állami vezetőknél (miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok), az állami korrupcióhoz asszisztáló vagy abban részt vevő hivatalok, hatóságok vezetőinél, az állami cégek vezetőinél, a kormányzó pártok országos és helyi vezetőinél azokat a munkaköröket, amelyeket a korrupciós kockázatok fokozottan érintenek. Aztán végre meg kéne kezdeni a nyomozásokat és a felesőségre vonást. Ennyi.

A munkában közreműködőként számíthatnak a hatóságok az államigazgatás tisztességes munkatársaira, a civil szervezetekre és a szabad média még megmaradt képviselőire, az ellenzéki pártok többségére, illetve a korrupcióban nem érintett keményen dolgozó kisemberekre. Így együtt jóval több, mint kétharmados többségünk van a magyar társadalomban.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes