A kormány erőből folytatja a nők megalázását

Három éve kormányoz a Fidesz, három éve van kétharmados többsége a Parlamentben, ennek ellenére a női diszkrimináció és a családpolitika terén csak ártottak. A helyzet nem csak az MSZP, hanem az ENSZ szerint is okot ad az aggodalomra.

A napokban kiadott ENSZ CEDAW Bizottságának jelentése rámutat: a jelenlegi kormányzat hozzáállása visszalépést jelent a nők és férfiak társadalmi egyenlőségének ügyében, a kormány gyakorlatilag leépítette az ezzel foglalkozó állami intézményrendszert és konzultációs mechanizmusokat.

A bizottság bírálta a család fogalmának túl szűk értelmezését valamint, hogy a Fidesz-rezsim a nőket leginkább anyai és gondozó szerepben láttatja. Sajnos ez nem meglepő, hiszen ismerjük a fideszes politikusok nőket megalázó kijelentéseit, hogy mit is gondol a kormányzat a nőkről.

A kormánypárti tanult politikusok részéről elhangzott már a ”Mit pofázol bele, kisanyám”, ”a csatakanca”, és ”a bébidoll” kifejezés, vagy az, hogy a nők csak szüljenek, akkor nem fogják verni őket. A legfrissebb hír szerint pedig Daher Pierre fideszes képviselő rángatott meg egy vele nem egyetértő nőt.

Rendkívül kínos, hogy egy kormánykoalíciót, melynek tagja egy magát kereszténynek valló – igaz kimutathatatlan támogatással rendelkező – párt, éppen erkölcsi oldalról támad a világ legjelentősebb nemzetközi szervezete.

Magyarország jobb kormányt érdemel!

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag