A kormány forintosítsa a devizahiteleket!

A kormány forintosítsa a devizahiteleket, az adósok pedig büntessék meg a Fidesz-KDNP-t a magas törlesztőrészletekért!

Ismét rekord gyenge a forint, ismét több törlesztőrészletet fizettet a kormány a devizaadósokkal, ezért nem lehet tovább halogatni, hogy a devizahiteleket 180 forintos svájci frank árfolyamon, illetve 265 forintos euró árfolyamon forintosítsák! A Fidesz-KDNP kormány csak így kártalaníthatja azokat, akiket az elmúlt négy évben a forint gyengítésével rendkívül nehéz anyagi helyzetbe hozott!

Felháborító, hogy a Fidesz-KDNP kormány csak azért tartja 317 forint környékén az euró árfolyamot, hogy a Magyar Nemzeti Bank százmilliárdokat nyerjen ezen, és Matolcsy György további luxusingatlanokat vásárolhasson!

Amikor az MSZP 2010-ben átadta a kormányzást, egy euróért 265 forintot, egy svájci frankért pedig 180 forintot kellett fizetni. Ma az euró 317 forinton, a svájci frank pedig tartósan 260 forint fölött van. Ez a Fidesz-KDNP kormány elmúlt négy évének a bűne, ők gyengítették le a forintot, s ítélték ezzel havi több tízezer forintos plusz kiadásra a devizában eladósodott magyar családokat!

Szerencsére a devizahitelesek és a többi becsapott polgár hamarosan megbüntetheti a Fideszt. Október 12-én, az önkormányzati választáson minden kárvallott eldöntheti, hogy a Fidesz által magasan tartott törlesztőrészletekre, vagy az MSZP által javasolt devizahitel-forintosításra szavaz.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke