mszp.hu | Belföld | időközi választás Salgótarján
2016. február 10. 15:15

A kormány magára hagyta a településeket, így Salgótarjánt is

Tóbiás József, az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Salgótarjánban elmondta, hogy a február végi időközi választás az MSZP által jelölt Fekete Zsolt és a Fidesz között dől el. Hozzátette, hogy ez értékek közötti választás: vagy győznek a salgótarjániak, és összefogva dolgoznak tovább, vagy azok nyernek, akik úgy tekintenek mindenre, mint egy megvehető birtokra, legyen az föld, trafik vagy bármi más.

A pártelnök nehezményezte, hogy a kormányfő nem tiszteli meg látogatásával a várost a választásig. Szerinte Orbán Viktor nem akar szembenézni az elmúlt hat év valóságával, ami az ő politikájának megfelelően alakult ki. Kifejtette, hogy Salgótarjánban számos olyan kérdés van, az oktatástól az egészségügyön át a szociális problémákig, amelyről jó lett volna őszintén elbeszélgetni a miniszterelnökkel.

Ehhez képest a kampányban vezető kormánypárti politikusok elmondják, hogy mi a bajuk az ellenzékkel. Tóbiás József aláhúzta, hogy inkább azt kell elmondani, Salgótarjánnal mi a helyzet. Jelezte, hogy a város nem kér sokat a kormánytól, csupán azt, ami annak a dolga: biztosítsa, hogy Salgótarján el tudja látni az alapvető feladatait – hozzáférést az egészségügyhöz, magas színvonalú oktatást, és adjon esélyt a város baloldali többségű vezetésének, hogy végezhesse a dolgát a közösségi közlekedés szervezésében, a fiatalok helyben tartásában, a kultúra és a civil társadalom építésében.

A Salgótarjánban ma és holnap rendezett kihelyezett frakcióülés az időközi választáson kívül természetesen a kezdődő parlamenti ülésszakkal is foglalkozik. Tóbiás József felhívta a figyelmet arra, hogy három olyan „válságcsoport” van, amely azonnali intézkedést kíván: az oktatásban alapjaiban kell megváltoztatni a rendszert és fizetésemelést kell adni; az egészségügyben meg kell oldani az orvos- és ápolóhiányt, mert mindenkinek jár a magas színvonalú egészségügyi ellátás, nem csupán annak, aki meg tudja fizetni; és rendet kell tenni a teljesen szétvert szociális ellátórendszerben.

Mint mondta, ez kormányzati szinten is probléma, ráadásul a kormány magára hagyta a településeket ezeken a területeken is. A városvezetőknek pedig azt kell eldönteniük, hogy a település működjön, vagy az embereknek segítsenek. De leginkább egymásra számíthatunk: a tarjániak számíthatnak Fekete Zsoltra és az MSZP-re – zárta a pártelnök-frakcióvezető a sajtótájékoztatót.

Kell az euró!

2017-08-15 15:16