mszp.hu | Belföld | közlemény terror
2016. március 23. 14:55

A kormány nincs felkészülve egy terrortámadásra

Orbán Viktor az operatív törzs ülése utáni nyilatkozatával elismerte, hogy a kormánya ma nincs felkészülve egy magyarországi terrortámadásra.
Az MSZP a miniszterelnök által ma bejelentett vagy elrendelt intézkedések mindegyikére már két hónappal ezelőtt javaslatot tett. Január 25-én minden pártnak megküldtük, majd a parlament elé terjesztettük a magyar emberek biztonsága érdekében szükséges intézkedéscsomagot. A Fidesz a Btk. szigorítását célzó indítványt másfél, a terrorelhárítás megerősítésére tett javaslatokat pedig pontosan egy hónapja söpörte le a parlament asztaláról.

A miniszterelnöknek minden, a kormánya felkészületlenségéből fakadó felelősséget viselnie kell azért, hogy csupán a tegnapi brüsszeli események után jutott el oda, hogy elfogadja ezeket a javaslatokat. Ebből azonban az nem következhet, hogy ismét megpróbálja átnyomni a parlamenten azt az egyszer már megbukott alaptörvény-módosítást, amely nyilvánvalóan nem a magyar emberek biztonságát, csupán a Fidesz önző hatalmi érdekeit szolgálja.

Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke