mszp.hu | Belföld | útdíj rendkívüli ülés
2014. december 22. 13:56

A kormány újabb sarcot talált ki, az útdíj-rendszer kiterjesztését.

Az MSZP rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményezett annak érdekében, hogy még karácsony előtt kiderüljön, ki támogatja, és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét.

Az MSZP ezen kívül határozati javaslatot is benyújtott a Parlamentnek, amely arról szól, hogy minden olyan útszakasz, amely eddig díjmentes volt, a jövőben se legyen díjköteles. Kezdeményezzük, hogy Parlament ezt a határozati javaslatunkat a lehető leghamarabb tárgyalja meg és fogadja el.

Megyénket különösen érzékenyen érinti az újabb sarc. A Komárom-Esztergom megyeiek többsége ugyanis eddig díjfizetés nélkül tudott közlekedni például Budapestre, vagy Tata – Tatabánya között.

Az M1-es autópálya helyett a 1-es főúton juthattunk el az M1-es autópálya budapesti bevezető szakaszára, amely eddig ingyenes volt. Ezentúl évi 5000 plusz forintunkba kerül eljutni a fővárosba, az autópálya bevezető szakaszának vagy az M0-ás körgyűrű használatával.

Holnap (kedden) a 2015-ös költségvetést megszavazó kormánypárti képviselők is világossá tehetik: nem csak újabb megszorító csomagokat tudnak tenni a magyar családok karácsonyfája alá, hanem a tervezett adóemelésekből is vissza tudnak venni. Azt várjuk, hogy Komárom-Esztergom megye fideszes országgyűlési képviselői részt vesznek a rendkívüli ülésen és támogatják határozati javaslatunkat.

Ujházy Emil, az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke

Az MSZP álláspontja, hogy minden olyan útszakasz, amely eddig díjmentes volt, jövőre se legyen fizetős. Bár a Fidesz lassan már csak a levegőt nem adóztatja, nincsenek illúzióink, a kormány újabb adóötletekkel fog előállni.

Felszólítjuk a megyénk kormánypárti képviselőit, hogy álljanak ki végre azokért, akiknek a képviseletére felesküdtek!

Ujházy Emil
MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke