mszp.hu | Belföld | trafiktörvény közlemény
2014. november 18. 16:23

A kormányzati korrupció újabb szálai a dohánypiacon

A trafiktörvényt eredetileg a fiatalkori dohányzás visszaszorításával indokolta a Fidesz. Ehhez képest egy felmérés szerint a jogszabály életbe lépése óta nőtt a dohányzó fiatalok száma, és látványosan megugrott a feketekereskedelem.

Mindez azonban nem gátolja a korrupt kormányzatot abban, hogy a dohánypiacot tovább ossza a fideszes haveroknak. A legfrissebb lenyúlás lényege egyrészt az, hogy a dohány-nagykereskedelmet is államosítsák, hogy Lázár János üzlettársa, az első trafiktörvényt saját számítógépéről jegyző Continental-vezér még nagyobbat kaszálhasson. A másik pedig az, hogy az eredeti feltételekkel szemben a trafikokban most már rágógumit is lehet árulni.

A korrupt kormányzatnak a magántulajdon védelmét semmibe vevő, a nemzeti dohánnyal is csak a haverok zsebét tömő maffiapolitikájának újabb fejezete ez.

Azonban a hét végén, Újpesten a dohánykereskedelemben is véget lehet vetni a kormányzati szintű korrupciónak. A kétharmad lebontása után rövidesen lehetővé válik a korrupciós ügyek kivizsgálása, hiszen megvannak azok a szervek, amelyek kivizsgálhatnák ezeket az ügyeket.

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes