mszp.hu | Belföld | vasárnapi nyitva tartás közlemény
2014. november 07. 12:01

A kormányzati korrupciót szolgálná a vasárnapi zárva tartás – az MSZP a munka törvénykönyvén változtatna

A vasárnapi nyitvatartás korlátozásával a KDNP a kormányzati korrupció rendszerét akarja bővíteni. Nyilvánvaló ugyanis a cél, hogy – a trafikmutyihoz hasonlóan – a jövőben csak a kormányhoz közel álló kereskedők tarthassanak nyitva.

Az MSZP a vasárnapi boltbezárások helyett a munka törvénykönyvének módosítását követeli úgy, hogy a hétvégén dolgozók munkáját ne a munkanapok csúsztatásával, hanem a pótlékok kifizetésével ismerjék el. A NAV-botrányban leleplezett Fidesz-KDNP hazugságkoalíciónak ugyanis erőtlen és átlátszó az a magyarázkodása, amellyel a dolgozók védelmének próbálják feltüntetni a vasárnapi nyitva tartás korlátozását. Ugyanígy félrevezették a magyar embereket akkor is, amikor hazudtak Vida Ildikó NAV-elnök kitiltásáról, illetve falaznak a saját korrupt rendszerüknek.

Az igazság az, hogy a KDNP nevű fantompárt a magyar családok szabad időtöltésének korlátozásával akar még több pénzt összeharácsolni. A vasárnapi nyitva tartás korlátozása után ugyanis már csak egy lépés a vasárnapi nemzeti kereskedelmi hálózat engedélyezése – ennek pedig semmi köze a dolgozók védelméhez. A magyar munkavállalókat sokkal jobban védenék a munka törvénykönyvének azon módosításai, melyeket az MSZP már korábban is beterjesztett, és ezt most ismét megteszi.

Gőgös Zoltán,
MSZP-elnökhelyettes