mszp.hu | Belföld | gyermekéhezés közlemény
2014. december 11. 13:12

A korrupt Fidesz-kormány fenntartja a gyermekéhezést - reagálás Balog Zoltán tájékoztatójára

Cinikus, hazug és álszent Balog Zoltán minden mondata az óvodai és bölcsődei étkezési kedvezmények kiterjesztéséről. Álszent, mert a Fidesz vezette be a bölcsődei térítést. Hazug, mert azt sugallja, hogy a gyerekek óvodás koruk után már egyáltalán nem éheznek. És cinikus is Balog Zoltán, mivel a bölcsődei étkezési kedvezmények csak 2016. január 1-től lépnek életbe, vagyis a Fidesz még bő egy évig fizetteti a bölcsődei étkezés teljes árát a szülők 74 százalékával, azokkal, akik ma nem kapnak semmilyen étkezési támogatást.

A korrupt Fidesz-kormány miatt éhezik ma több mint félmillió magyar gyermek. A korrupt Fidesz kormány alatt süllyedt szegénységbe csaknem minden második, 7 éven aluli magyar gyermek. És a korrupt Fidesz-kormány az, amelyik éppen egy hónapja 20 milliárd forintot vett el a gyermekétkeztetéstől, hogy ezt a pénzt a KLIK-nek adhassák. Jövőre pedig 25 százalékkal csökkentik a szociális juttatásokat.

Az MSZP jövőre 20 milliárd forinttal növelné a gyermekek ingyenes étkeztetésére költött pénzt. Ez valóban megoldaná, hogy minden gyerek térítésmentesen kaphasson ételt, még oktatási szünetben is. A kormánynak ezt kellene elfogadnia. Minden, ami ennél kevesebbet ad, csak hazug kommunikációs fogás, ami a gyermekéhezés fenntartását konzerválja.

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő