2012. február 23. 16:06

A KSH lerántotta a leplet a Fidesz hazugságairól

Az MSZP hetek-hónapok óta mondja, hogy a foglalkoztatásban tudatos kormányzati hamisítás folyik. Kiderült, hogy az Orbán-kormány egyedül a közfoglalkoztatással javított az eredményen, ahol a közfoglalkoztatottak kétharmada csak részmunkaidőben dolgozhat, amiből képtelenség megélni. Vagyis az Orbán-kormány éhbérért dolgoztat embereket és képtelen új munkahelyeket teremteni.

Sőt, még a meglévőket sem képes megvédeni - Malév, Nokia -, holott lett volna módja rá. Nem tették, egyes hírek szerint Orbán Viktor sem tette, nem ért rá. Két hónapon át egy percre sem. 6-7000 ember vált emiatt munkanélkülivé csak e két cég csődje miatt.

A gyalázatot lemosó kommunikációnak nevezett hazugsággyáraknak viszont jut KÖZpénz bőven, most is megszavaztak plusz 1,2 milliárdot.

A hazugságokról és tényekről:
- az MSZP SOHA nem mondott olyat, hogy 28 500 forintból is meg lehet élni.
- az MSZP által adott havi 28 500 forint segély volt és nem közmunkáért adott fizetés. Az MSZP közmunkaprogramja keretében ugyanis havonta több mint 60 ezer forintot kereshettek az emberek 8 órában. Erről ma már csak álmodni lehet Magyarországon Orbán Viktor kormányának köszönhetően.
- közmunkát ma nem kapnak az emberek, erről megbizonyosodhattak azok, akik Mezőkövesden reggel munkára jelentkeztek Tállai államtitkár úr felhívására.
- a ”mindenki jól jár az egykulcsos adóval” kormányzati hazugságával szemben 2011-ben drasztikusan csökkent a lakosság majd 80 százalékának a keresete (nem a reálbére, hanem amit kézhez kapott!), és idén még kevesebb lesz a borítékban.
- a családosok is pórul jártak.
- az álláskeresők, munkanélküliek alig 20 százaléka kap álláskeresési támogatást (107 ezer ember), aminek az összege kevesebb, mint az MSZP-s kormányok idejében.
- különféle szociális támogatásban mindössze 33százalék részesül. A megmaradó 47 százalék semmit nem kap, holott szerepel a munkaügyi nyilvántartásban.
- egy év alatt 60 ezerrel csökkent azok száma, akik álláskeresési támogatásban részesülnek.
- 27 ezerrel nőtt azok száma, akik semmilyen támogatást nem kapnak
- Európában a legrövidebb futamidejű - 3 hónap - biztosítás és a szolidaritás elvén működő ellátás van ma Magyarországon, a korábbi MSZP-s kormányok által biztosított 9 hónappal szemben. Tehát a beszedett források harmadát sem fizetik ki.

A Fidesz tudatosan rombol, hazudik, csal, kirekeszt, ellehetetlenít. A legszomorúbb, hogy mindezt a saját nemzetével teszi, miközben nemzeti együttműködést hazudik. Szeretnénk emlékeztetni az Alaptörvény vitája során Varga István fideszes képviselő felszólalásra, melyben kijelentette, hogy a nemesség volt az, akik ”éltek, véreztek, harcoltak” a hazáért. A Fidesz megtapsolta őt. Szerintük tehát a paraszt, a munkás, a polgár, a művész, a kereskedő… nem csinált semmit, ezért ”annyit is ér”.

Szerintünk nem.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
országgyűlési képviselő