MTI/mszp.hu
2012. szeptember 25. 22:10

A lényeg, hogy csak a Fidesz "választógépei" szavazhassanak

Molnár Zsolt, az MSZP vezérszónoka szerint a választási rendszer átalakításának lényege, hogy minél kisebb legyen a választási arány, a voksolásra pedig csak a Fidesz "szavazógépei" tudjanak elmenni.

Mint kifejtette: cinikus, irracionális, elfogadhatatlan és a választói akarattal nem konform a javaslat, de amíg titkos a magyar választás, addig a választók szavazataikkal véleményt mondhatnak majd a szavazófülkékben.

A fő kritika a politikus szerint az, hogy semmilyen racionális érv nem szól a feliratkozás mellett, a javaslat pedig "több sebből is vérzik", ezért minden alapelvet sértene a módosítás megszavazása. Szerinte méltánytalan, hogy ha már a határon túli magyaroknak adtak szavazati jogot, akkor az ő voksuk egyet, a határon belülieké pedig kettőt ér majd.

Elfogadhatatlannak és antidemokratikusnak nevezte a többes jelölés rendszerét, hozzátette ugyanakkor: támogatják, hogy az ajánlószelvény megszűnjön, de ebből nem az következik, hogy "komolytalanná" kell tenni a választási rendszert.