mszp.hu | Belföld | Magyar közoktatás napja
2014. november 21. 13:57

A Magyar Közoktatás Napjára

A magyar közoktatásban nincs mit ünnepelni. Valójában nincs is közoktatás. Így a közoktatás ünnepe sem tartható többé. Élt 23 évet.

Miután a kormány a köz oktatását is átnevezte „közneveléssé”, korszerű tartalommal már nem tudta megtölteni, sőt a meglévő minőségi tudásanyagot is lebutította. Intézményeinket szétzilálta, a pedagógusokat kiszolgáltatott, megfélemlített szolgákká degradálta. A szülők jogait is megcsonkította, hiszen a gyermekeik jövőjével kapcsolatos döntéseiket rendszerszinten felülírja.

Szomorú rekviem, hogy a Parlamentben e napon is az a megalázó költségvetési vita zajlik, amelynek tétje a köz oktatásának további elszegényítése, gyermekeink továbbtanulási lehetőségeinek továbbszűkítése.

Az állam az elmúlt években azt az alapvető közszolgáltatást züllesztette le, amely minden magyar gyermeknek alanyi jogon jár. Az orbáni állam a 16 éves kamaszok kezét elengedi, nem vállal kötelezettséget arra, hogy 18 éves korukig a tudás házában maradhassanak.

Jogosan tüntet tehát szülő és nagyszülő, pedagógus és minden, a jövőért felelősséget vállaló állampolgár. A Magyar Közoktatás Napján a pedagógusok a gyermekeinkért, Magyarország jövőjéért hívnak utcára minden magyart!

Az MSZP Pedagógus Tagozata reméli, hogy a kormány az ostoba netadó és a brutális cafetéria adó elleni eredményes tiltakozás után ebben az ügyben is meghátrálásra kényszerül, és haladéktalanul megkezdi a közoktatásban okozott károk eltakarítását!

Kajtárné Botár Borbála,
az MSZP Országos Pedagógus Tagozat elnöke