2012. július 06. 11:16

A Médiatanácsnak mennie kell!

Tegnapi döntésük után a Médiatanács tagjai egyetlen tisztességes lépést tehetnek: le kell mondaniuk. Ugyanezt kell tenniük azoknak, akik erre a döntésre parancsot adtak.

Két lehetőség van. Vagy a Klubrádiónak van igaza, és nem követte el a neki felrótt formai hibákat. Ebben az esetben a Médiatanács egyetlen célja a Klubrádió elhallgattatása, és az általuk emlegetett ”Klub-szabály” nem jelent mást, minthogy ez a rádió soha, sehol semmilyen frekvenciához nem juthat. Ahogy az egykori római szenátor ismételgette megrögzötten: ”Karthágót – jelen esetben a Klubrádiót – el kell pusztítani.” Ez esetben a Médiatanács politikailag megbukott, tagjainak és valódi megbízóiknak menniük kell.

A másik lehetőség, hogy a most érvénytelenített 11 pályázat valóban formai hibás, de ezt a Médiatanács egyetlen alkalommal sem volt képes időben észrevenni. Ebben az esetben a Médiatanács szakmai analfabéta, hiszen gyakorlatilag minden kezébe került pályázatot rosszul minősít, és ezt bírósági perek sorozatában olvassák a fejére. Ráadásul még ahhoz is több hónapra volt szüksége, hogy a pályázatok lapszámozását és aláírását újra átnézze. Ez esetben a Médiatanács szakmailag bukott meg, tagjainak menniük kell.

Különben még nyolc évig tartják teljes jogbizonytalanságban a média szereplőit és közönségüket, hiszen a Médiatanács kizárólag a Fidesz által jelölt elnökét és tagjait a kormánytöbbség kilenc évre választotta meg. Hiába, jó munkához idő kell!

Lendvai Ildikó,
országgyűlési képviselő