mszp.hu | Belföld | menekülthelyzet
2016. február 19. 22:08

A migránskérdés elfedi a valóságot

A kimutatások alapján 2013-ban és 2014-ben többen jöttek át a határon, mint 2015 és 2016-ban. Akkor ez nem volt baj? Miért csak most baj? A hírszerzés mit csinált eddig? Mire költik az adófizetők pénzét?

A Fidesz szerint 45000 főt szeretne küldeni országunkba az unió.  Az EU 4000 főről beszél.

Tehát az igazság elferdítése folyik és nem csak ebben az ügyben. A kettős beszéd árt az országnak. A pénz jól jön, a kötelesség nem tetszik! Az unióból beáramló pénz a haverokhoz megy, helytelen az elosztás, ezért az EU folyamatosan vizsgálja a Fidesz kormány munkáját.

A legutóbbi közgyűlésen az elferdített valóság ellen tüntetve kivonultunk és nem szavaztunk, mert egy közgyűlésnek valóban a megyét érintő ügyekkel kell foglalkozni. Ilyen a megyei kórház helyzete, ahol áldatlan állapotok uralkodnak. Hosszú a várólista, a radiológián gondok vannak, a sürgősségi osztályon és a műtőben dolgozók leterheltek, az újszülött osztályon nincs orvos! Az ápolók fizetése szégyen, hogy mennyire alacsony! Az új vezetés visszafelé mutogat, de mindhiába, hiszen az akkori vezetők a kórházvédőkből lettek, akik köztudottan Fidesz közeliek.  A Fidesznek belső ellenzéke van? Megindult a hatalmi harc?

Látott-e bárki is migránst a megyében, vagy Gyöngyösön?
Nem? Hány embernek vették el a munkáját a megyében? Egynek sem!

Az emberek közt járva sokat beszélgetek és fölteszem a kérdést, amikor migráns témát vetnek fel: ön szerint a kórházakban dolgozó külföldi orvosok, akik magyar embereket gyógyítanak és nap, mint nap a magyar emberek életét mentik meg migránsok? Sok esetben a szitkozódó elszégyelli magát viszont akkor döbbenek rá, hogy igen, a magyarok között is van bűnöző, úgy, ahogyan más népcsoportoknál is, tehát nem kell általánosítani!

Problémák elfedése folyik! A növekvő szegénység, oktatás helyzete, egészségügy helyzete, fizetések vásárlóerejének csökkenése, Quaestor ügy, felcsúti világváros építése, 3000 milliárd nyugdíjvagyon elrablása, Fideszes barátok kifizetése, állami földek lenyúlása, rokkantak ügye és még sorolhatnám…..

Gyöngyös, 2016. február 19.

Orosz Bálint János
megyei közgyűlési képviselő