Belföld
2012. december 17. 10:55

A múltat végképp eltörölni

Mivel a jelent és a jövőt képtelen szebbé és élhetőbbé tenni, a Fidesz inkább a múlt felé fordul és betegesen küzd vele. Az 1896-ban elhunyt Frankel Leóról elnevezett utcák lassan országszerte áldozatul esnek ennek az értelmetlen harcnak, és Moszkva tér sincs többé. Most pedig Kövér László csap oda a jelenlegi ellenségnek, az egyetemista vezetésnek, az egykori KISZ-vezetőkhöz hasonlítva őket.

A múltat végképp eltörölni szándékozó Fidesz-bagázs paradox módon éppen a múlt felé fordulásból él. Az a köpönyegforgató Kövér László nevezi KISZ-vezetőnek a HÖOK-osokat, aki maga az MSZMP KB-tól kapta a fizetését a Társadalompolitikai Intézetének munkatársaként.

Az egyetemisták elleni propaganda a Magyar Nemzet nevű pártlapban is megjelent: címlapon listázták a diákvezetőket a szerint, ki hány évet töltött eddig a felsőoktatásban. Volt, mikor Orbán ezt az újságot ajánlotta előfizetésre, ezek után azonban kötelessége lenne lemondani - az előfizetést.

De a múlt listáit használja Kubatov Gábor izzadságszagú és jogilag erősen kifogásolható nemrég kiszivárgott (?) önreklámfilmjében, a közszolgálati médiában meg kirúgási listák vannak.

A múltat a Fidesz tehát képtelen eltörölni, ez alapján garázdálkodik. A Horthy-korszak szellemiségének erőszakos felelevenítése, a sötét diktatúrákat idéző agitprop-gépezet lemásolása, vagy a listázások mind ezt mutatják.

Előre kellene nézni és nem a múltat, hanem a Fidesz-hatalmat kell végképp eltörölni.

Török Zsolt,
szóvivő