2012. január 07. 10:22

A nagyvilágon kívül…

Bartók, Kodály, Munkácsy, Szentgyörgyi, Rubik, Puskás … Híres magyarok, akik országunknak nevet, megbecsülést és elismertséget szereztek.

Hírhedtség vagy híresség? Nem mindegy. Tény, hogy mindkét esetben a figyelem központjába kerülünk, és mindenki ránk figyel. Sajnos Orbán Viktor miniszterelnök az előzőben jeleskedik.

A legbefolyásosabb sajtóorgánumok címlapjain szerepel Magyarország a The Times-tól a Le Monde-ig! Velünk foglalkoznak neves, vezető politikusok Jose Manuel Barrosotól Hillary Clintonig. Az egész világ ránk figyel Európától Amerikáig. Csakhogy minden esetben elmarasztaló hangnemben kerül szóba hazánk.

A ZDF német közszolgálati televízió egyenesen elrettentő példaként mutatta be Magyarországot. A gyerekeknek szánt műsorban részletesen ismertetik Alaptörvényünket. Világos egyszerű beszéddel mutatták be a Magyarországon zajló antidemokratikus folyamatokat, amit már a német gyerekek is értenek.

A magyar miniszterelnök viszont még mindig képtelen felfogni mi a baj azzal, hogy

• alkotmányba foglalta a megbukott egykulcsos adórendszert,
  • saját kiváltságává tette a szerzett jogok elvételét,
  • egymaga eldöntheti, hogy ki, mikor és miről szólalhasson meg,
  • intézményesítette a visszamenőleges törvényhozást

Orbán Viktor szégyenbe taszította országunkat. Politikája és gazdasági ”szabadságharca” megbukott.

A Fidesznek nincs más választása, mint hogy új miniszterelnököt jelöljön, hogy visszavonja az Alaptörvényt és a hozzá kapcsolódó sarkalatos törvényeket. Ez a minimum feltétele annak, hogy Magyarország haladéktalanul visszaszerezhesse méltó hírét és nevét a nagyvilágban.

Kormos Kata,
szóvivő