mszp.hu | Belföld | közlemény szegénység
2014. január 31. 13:16

A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a Fidesz-KDNP-t, hogy legalább kormányzása végén gondoljon arra az egymillió nyomorgóra és négymillió szegényre is, akit kilátástalanságba és elkeseredésbe süllyesztettek 4 éves kormányzásuk alatt. Gondoljon a Fidesz végre azokra a honfitársainkra is, akik a nagyvárosok nyomornegyedeiben és a vidék szegénytelepein tengetik az életüket víz, villany, és gáz nélkül, télvíz idején is.

Legyen végre igazságos a kormány és enyhítse a terheit azoknak a szegény családoknak is, amelyeknél ki van kapcsolva a közszolgáltatás, és amelyeket önkormányzati kilakoltatás fenyeget.

Az MSZP Roma Tagozata szerint tarthatatlan, hogy egy hálózatból lekapcsolt háztartásnak, amely még a havi számlát sem tudta fizetni, többhavi rezsit kell előre kifizetnie, ha a közműszolgáltatások visszakapcsolását kéri – ha nem akar megfagyni vagy szomjan halni.

Az MSZP Roma Tagozata azt javasolja, hogy a kormány dolgozzon ki programot a díjhátralékkal rendelkező alacsony jövedelmű családok megsegítésére, illetve, hogy minden, a közműszolgáltatásból lekapcsolt háztartás hozzájuthasson kártyás villany- és gázórához.

Balogh Artúr,
az MSZP Roma Tagozata elnöke