2011. július 13. 09:10

A nyomort előzzük meg, ne a szegényeket üldözzük!

Az MSZP VIII. kerületi szervezete eddig is betarthatatlan, alkotmányellenes látszatintézkedésnek tartotta, ellenezte a kukázást tiltó rendeletet, ezért üdvözöljük az ombudsman állásfoglalását, annak minden megállapításával maradéktalanul egyetértünk.

A szegényellenes jogszabályok semmilyen társadalmi probléma megoldását nem szolgálják, viszont még kilátástalanabb helyzetbe hozzák nincstelen honfitársainkat. Azt a pénzt, amibe a guberálók, a hajléktalanok embertelen és drága bebörtönzése kerülne, inkább a hajléktalanná válás megelőzésére és az ellátórendszerből történt brutális forráskivonás pótlására kellene költeni.

Kezdeményezzük, hogy a józsefvárosi képviselő-testület haladéktalanul, már július 21-ei ülésén tűzze napirendre a kérdést, és az ombudsman állásfoglalásának megfelelően vonja vissza rendeletét. Alkotmányellenes intézkedésekről népszavazást sem szabad tartani, ezért a rendelet törlésével egyidejűleg az arról történő népszavazás visszavonását is kezdeményezzük.

Komássy Ákos,
az MSZP VIII. kerületi szervezetének elnöke