Belföld, Gazdaság | közlemény IMF Varga Mihály
2013. február 01. 12:26

A pávatánc ára

Az IMF ment, Varga Mihály maradt. A főtárgyaló tavaly júniustól tölti be a miniszteri tisztséget, azóta kapja a semmiért a havi több mint egymilliós fizetését. Mára kiderült, Orbán Viktor teljesen feleslegesen táncoltatta vele végig az IMF-"tárgyalásokat". Ráadásul apparátusának eddigi költsége (egy oknyomozó riport szerint) 90 millióba került az adófizetőknek. Ez kidobott pénz.

Ha a Fidesz erkölcsös párt volna, ha Orbán erkölcsös miniszterelnök lenne, akkor ezt az összeget, ahogy a polgármesteri pofátlan jutalmakat is, visszafizettetné.

Különösen azért, mert az idei költségvetésben 1252 milliárd szerepel a hitelkamatok törlesztésére. Ha Orbán nem szabadságharcolna, hanem engedte volna, hogy Varga Mihály végezze a dolgát, százmilliárdokat takaríthattunk volna meg.

Ha megkötik az IMF-szerződést és nem a kétszer drágább piaci hiteleket vesszük fel, rendbe lehetne tenni a teljes felsőoktatást, vagy akár az egészségügyet. Orbán és Varga bűne, hogy mindez nem valósulhat meg.

Orbán Viktor tehetett volna róla, hogy Varga cigányzene helyett megállapodjon az IMF-fel, de ha már nem tette, legalább rendezze a számlát!

Újfent felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a háromnegyed évnyi kudarcos pávatánc után Varga apparátusának közel százmilliós költségét fizesse vissza, vagy ajánlja fel jótékony célokra!

Ha Orbán ezek után rábízza a gazdasági tárca vezetését, lesz mit helyrehoznia, de legalább is korrigálnia az eddigi csődtömeget.

Török Zsolt,
szóvivő