2012. szeptember 04. 09:01

A pénzbehajtás újabb eszköze

A pénzbehajtáson kívül semmilyen más racionális érv nem szól a kormány legújabb ötlete, a rendszámcsere mellett. Sőt! Ésszerű érvek szinte csak ellene szólnak. Hiszen még évtizedekig lehetne forgalomba hozni autókat a jelenlegi rendszerrel.

Ezer sebből vérzik a tervezett rendszámtáblacsere. A kormány indokai átlátszóak és hamisak. Jelentős változást a bűnüldözés szempontjából nem mutatna a területalapú nyilvántartás, de legalább sokba kerül. Fizethet mindenki! Megint.

Az is, aki

• nyugdíjas és a piaci nagybevásárlásait intézi csak autóval,
  • rokkant, és a kocsi biztosítja számára a szabad mozgást,
  • számára az autó munkaeszköz,
  • nagycsaládos, vagy épp kiscsaládos,
  • egyéni rendszámtáblával rendelkezik, melyet már egyszer több ezer forintért megvásárolt,
  • hiteles, így a plusz kiadáson felül lesz még némi gondja a szerződésmódosítással is.

Fizet mindenki, de az anyagi terheken felül még fontos megemlíteni a változással kapcsolatos utánjárást is. Mert módosítani kell többek között

• a biztosítóval kötött GFB-t, a cascót,
  • a parkolási bérleteket,
  • az önkormányzatoknál a lakhely szerinti ingyenes parkolási engedélyeket,
  • a behajtási engedélyeket.

Sok bosszúságért és még több pénzért lehet új rendszámunk, viszont valakik számára jövedelmező iparág lehet majd a rendszámtáblagyártás.

Orbán Viktor elfelejtkezik arról, hogy 2012-ben az autó már nem luxuscikk, sokak számára munkaeszköz, a mindennapok szükségszerű használati tárgya. Úgy tűnik a kormány céltáblájára a megmaradt középosztály került fel. Az újabb és újabb adókkal, a folyamatosan emelkedő árakkal, fondorlatos sarcokkal fogja ollóba a még talpon maradtakat. Hány bőrt akar még lehúzni rólunk a kormány? Aki még inogva, de talpon maradt, azt is térdre akarja kényszeríteni Orbán Viktor, akinek szemmel láthatóan semmi nem szent, csak a pénz.

Kormos Kata,
szóvivő