mszp.hu | Belföld | közlemény
2015. február 13. 10:01

„A politikai konfliktusokat nem fegyverekkel kell rendezni”

Budapest ostromának ártatlan áldozataira emlékeztek a Farkasréti temetőben, ahol az MSZP nevében Kiss László országgyűlési képviselő helyezte el a kegyelet virágait.

Az MSZP országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a mások gyűlöletén alapuló, honfitársaink között mesterségesen különbséget tevő ideológiák eddig mindig csak pusztítást hoztak hazánkra. „Közös ügyünk emlékeztetni a jelen társadalmát arra, hova vezetett mindaz, amikor szélsőséges politikai erők irányították az országot” – jelentette ki Kiss László.

A politikus felhívta a figyelmet a Magyarország keleti szomszédságában zajló katonai konfliktusra, annak következményeire, illetve a napjaikban zajló háborúk ártatlan civil áldozataira. Mint mondta, Budapest ostromának ártatlan polgári áldozataira emlékezve fel kell hívnunk a világ figyelmét, hogy a XXI. században elfogadhatatlan a konfliktusok katonai eszközökkel történő megoldása. „A politikai nézeteltéréseket kizárólag tárgyalásos úton lehet és kell rendezni” – szögezte le Kiss László, az MSZP országgyűlési képviselője.

MSZP