mszp.hu | Belföld | egészségügy Fidesz korrupció
2016. április 29. 11:39

A sajátos terézvárosi családmodell, ahova még Mikola István rokona is bekerül

Elképesztő és megdöbbentő, hogy Mikola István unokaöccse a VI. kerületben dolgozhat, mint gyermekorvos. Az is elképesztő és egyben félelmetes, hogy ehhez asszisztált a VI. kerületi vezetés, és megtévesztette a képviselőket.
Vajon miért hallgatták el a döntéshozatalnál, hogy tudnak Mikola István unokaöccsének borzalmas tettéről? Vajon mi történik a VI. kerületben, ahol az önkormányzat háza táján csókosok és rokonok dolgozhatnak? Ez hívják Terézvárosi Családbarát Modellnek.

Hol fordulhat elő olyan képtelenség, mint a VI. kerületben, ahol 3 fideszes honanya adja a hozzájárulását és a nevét ahhoz, hogy egy nőket bántalmazó gyanúsított a helyi egészségügyben, majd háziorvosként dolgozzon? A polgármester asszony, a területért felelős alpolgármester asszony, sőt, a döntést előterjesztő Humán bizottság elnöknője miért vezette meg a képviselőket és a polgárokat? Miért dolgozhatott már 2015 nyarán helyettesítő orvosként? Mire fel ez a komám-bátyám stílus?

A terézvárosi polgármester igen sajátosan értelmezi a családbarát szót: túl azon, hogy a helyi önkormányzat a barátok munkahelye, már az alpolgármester asszony közvetlen rokonai is a helyi SZTK-ban dolgoznak, felelős beosztásban. De ezen nem lehet csodálkozni akkor, amikor a polgármester asszony egyben főnöke is gyermeke apjának. Aki nem mellesleg a helyettese, az alpolgármestere.

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke