A statisztika cáfolja Fazekast

Fazekas Sándor is osztja Kósa Lajos Fidesz-alelnök nézetét, hogy a "valóság nem számít a politikai kampányban". Szerinte nőtt, a KSH statisztikája szerint viszont csökkent a gazdák száma 2010 óta.

2013-ban 8442 gazdasági szervezet és 485 ezer egyéni gazdálkodó folytatott mezőgazdasági tevékenységet. A szervezetek száma tehát 2, a gazdálkodók száma pedig 15 százalékkal csökkent 2010 óta. A KSH adatai szerint a mezőgazdaságba vont terület is csökkent.

Fazekas Sándor nyilatkozata a valósághoz tehát nem, csak a fideszes sikerjelentésekhez illeszkedik. Újabb hazugságok helyett legközelebb inkább arról nyilatkozzon, hogy a vidék fejlesztésével megbízott miniszterként hogyan asszisztálhatott az élelmiszeripar tönkretételéhez, a mintegy 50 milliárd forintos ágazati forráskivonáshoz, a több ezer ember elbocsátásához!

Fazekas Sándor nyilatkozatai egyet nyilvánvalóvá tesznek: ha a földeket lenyúló, gazdákat kisemmiző Orbán-kormány folytathatja a kormányzást, a magyar mezőgazdaság tudatos tönkretétele is folytatódni fog. A tavasszal felálló Mesterházy-kormány véget fog vetni az agrárium földarabolásának, és szakmai irányítás alá fogja vonni az ágazatot.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke