mszp.hu | Mosonmagyaróvár Szigetköz
2016. május 12. 16:06

A Szigetközért és a térségért

Ha átnézzük a kormány javaslatát a 2017. évi költségvetéssel kapcsolatban, azt mondhatjuk: ez egy rossz kormány, rossz költségvetése. Rossz költségvetés, mert sokaknak keveset, keveseknek sokat ad - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Beke Károly, az MSZP új, mosonmagyaróvári és térségbeli elnöke.

Az elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy jövőre kevesebb pénz jut családi pótlékra, özvegyi és árvasági ellátásra, és kevesebb pénzt kapnak jövőre például a kistelepülések, a falvak is. Ez szerinte végképp rossz helyzet egy olyan időszakban, amikor a kormány rossz tervezése miatt nem jut uniós fejlesztési forrás sem az 5 000 lélekszám alatti településeknek.

Éppen ezért Beke Károly a térségbeli tájékozódása után, az MSZP helyi szervezete nevében kéréssel fordult az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjához azért, hogy nyújtsanak be a képviselők módosító javaslatokat a 2017-es költségvetéshez. Ezt a feladatot Gőgös Zoltán vállalta magára, aki így be is nyújtotta a módosító javaslatokat. Az MSZP  így kezdeményezte, hogy legyen elég forrás a Szigetköz, a Mosoni-sík, a Fertő-Hanság alsóbbrendű útjainak a felújítására, a szigetközi kerékpárút hibáinak a javítására, illetve azt, hogy jöjjön létre egy fejlesztési keret a vízi turisztikai infrastruktúra fejlesztésére.

Beke Károly elmondta, hogy szintén a helyi termékek fejlesztése és piacteremtése, a helyi környezeti és épített értékek megóvása és felújítása érdekében kezdeményezték módosító javaslataikban a Szigetköz - Mosoni-sík Szociális Szövetkezet megalakítását, a Szigetközi Natúrpark létrehozását és a mosonmagyaróvári vár felújítását.

"Mindezek olyan kezdeményezések, amelyekre volt kormánypárti ígéret az elmúlt években, mégsem történt semmi előrelépés ezekben a kérdésekben az eddigi 6 évben. Éppen ezért arra biztatjuk a térség országgyűlési képviselőjét, hogy a helyiek érdekében álljon kezdeményezéseink mellé. Egyben felhívjuk a figyelmét: figyelni fogunk arra, hogyan szavaz majd ezekről a módosításokról." - zárta sajtótájékoztatóját Beke Károly.