2011. június 15. 16:56

A Szociális Konzultáció nem lehet a sarkalatos törvények alapja!

Az MSZP szerint a Szociális Konzultáció eredménye nem lehet alapja a leendő sarkalatos törvények megalkotásának. Az MSZP továbbra is szorgalmazza a Szociális Konzultáció kivizsgálására létesítendő paritásos vizsgálóbizottság felállítását.

A Szociális Konzultációs kérdőívek hamisak és törvénysértőek, ezért legitimációjuk a nullával egyenlő. Az adatvédelmi biztos a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásaival ellentétesnek találta a konzultáció keretében végzett adatkezelést, mivel az szerinte "megszemélyesíti" a kitöltőket és nem biztosítja az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő erre személyeskedő hangnemben reagált, ahelyett, hogy elmagyarázta volna az embereknek, hogy mire költött a kormány 800 millió forintot. Mert ma kiderült arra biztos nem, hogy a
megkérdezett emberek válaszai alapján nyújtson be törvényjavaslatokat a parlamentnek. Ugyanis a konzultációnak nevezett szemfényvesztés lezárása és kiértékelése előtt ma is szerepeltek olyan kormány-előterjesztések,
amelyeket a kérdőív is tartalmaz.

Ezen túlmenően a kormány ugyanis nem először téved törvénytelen, jogsértő útra, lásd a médiatörvényt, a végkielégítések, indoklás nélküli kirúgások, uniós pénzek jogtalan felhasználását, büntetőjogi törvény módosítását - és a
sort folytathatnánk.

Az MSZP álláspontja szerint ezért a Szociális Konzultáció feldolgozása, akárcsak annak eredménye, nem lehet alapja a leendő sarkalatos törvények megalkotásának. Az MSZP továbbra is szorgalmazza a Szociális Konzultáció
kivizsgálására létesítendő paritásos vizsgálóbizottság felállítását.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő