mszp.hu | Belföld | tejtermelők | Agrárgazdaság
2016. április 04. 11:24

A tejtermelők összes baját a Fidesz-kormány okozza

A teheneiket városba hajtó tejtermelők összes baját a Fidesz-kormány okozza. A Fidesz-kormány által magasan tartott áfa teszi lehetővé, hogy az áfacsalóknak és élelmiszerhamisítóknak megéri trükközni. A csalás és a hamisítás csak az okozat, az igazi felelős a Fidesz-kormány, amely magas forgalmi adót vet ki a tejre!

A tejtermelőket a Fidesz-kormány teszi tönkre. A Fidesz-kormány vette el az 1200 hektár fölötti földterületek területalapú támogatását, amelyre a tejtermelés 80 százaléka épül. Emiatt kerül 40 ezer ember utcára és fogy el lassan a hazai szarvasmarha-állomány. A Fidesz az, amely bünteti a magyar termelőket és segíti a külföldről behozott tej piacra jutását!

A tejtermelőknek észre kell venniük, hogy csak akkor tudnak a helyzetükön javítani, ha a problémák okozója, a Fidesz-kormány ellen lépnek fel, méghozzá egységes kiállással. A pedagógusok példája bizonyítja, hogy csak ez lehet eredményes.

Az MSZP-nek benyújtott törvényjavaslata van arról, hogy csökkenjen 5 százalékra az alapvető élelmiszerek – köztük a tej – áfája. Ez megoldaná a magyar tejtermelők problémáit, olcsóbb lenne a magyar tej, eltűnnének az áfacsalók és a tejpiaci élelmiszer-hamisítók. Az MSZP a magyar gazdák, a magyar tejtermelők és az olcsóbb tejet követelő fogyasztók oldalán áll, szemben a Fidesz-kormánnyal.

Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő