2012. augusztus 06. 12:04

A terem rendje vagy rendteremtés? - A 2,3 milliárdot valódi rendteremtésre költse a kormány!

Míg az Országgyűlésben Kövér László 2,3 milliárd forintos magánőrséggel próbálja saját rendjét ráerőszakolni a képviselőkre, addig az országban a kormány még mindig képtelen biztosítani a nyugalmat.

Orbán a szélsőjobbos félkatonai szervezetek tagjainak két pofont, az országnak pedig két hét alatt rendet ígért. Egyik ígéret sem teljesült.

Nemrég Devecser utcáin masíroztak radikális szélsőjobboldali szervezetek, de provokatív fellépésük az ország több pontján is pattanásig feszült helyzetet teremt. Két hét alatt nem lett rend, sőt láthatjuk, hogy az eltelt hatvanszor két hét alatt a híradók nagy része bűnügyi jelentésekkel lett tele.

Nincs tehát nyugalom és rend az országban, miközben a hatalmon lévő fideszes politikusok saját fegyveres szervezeteket állítanak fel közpénzen. Elsőként Orbán magánserege a TEK alakult meg, most pedig 2,3 milliárdból létrejön Kövér háziőrsége.

Felszólítjuk a kormányt és a Parlament elnökét, hogy ezt a pénzt ne saját erőpolitizálásukra, hanem a valódi rendteremtésre használják! Felhívjuk Orbán Viktor és Kövér László figyelmét, hogy lássanak túl a Parlament falain, mert ott valóban szükség van minden fillérre ahhoz, hogy a lakosság biztonságban érezhesse magát. Ha számukra a saját biztonságuk előrébbvaló, mint a választóiké, akkor nem érdemlik meg, hogy tovább élvezzék a bizalmukat, el kell tűnniük a közéletből!

Dr. Ujhelyi István,
az Országgyűlés alelnöke