mszp.hu | Belföld, Gazdaság | alma
2014. szeptember 18. 12:21

A "vantól nem kell félni" - nemzeti összefogás a téli almáért

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese Facebookon tette közzé felhívását, amellyel az almatermelőket és a fogyasztókat egyaránt segítő mozgalom indítása a célja.

Elképedve látom, hogy a média úgy kezeli az almatermést, mintha Isten csapása lenne. Régi falusi mondás, a "vantól nem kell félni".

Éppen ezért úgy gondolom, hogy itt az ideje egy nemzeti összefogásnak. Ezért arra kérek mindenkit, nyomjon egy tetsziket az, aki szívesen venne 60 forintért téli almát. Természetesen úgy, hogy ezért nem kellene távolra utazni, hanem akár a helyi önkormányzatok, pártok, civilek szervezésében a saját településén lehetne ezt a beszerzést bonyolítani.

Ez a felhívás egy termelőket és a fogyasztókat egyaránt segítő mozgalom indítása lenne, ami, ha jól kezeljük, rendkívül sikeres lehet. Egyúttal felhívom a kormányt, hogy amennyiben a felhívásom széles körben elnyeri a lakosság szimpátiáját, akkor saját eszközeivel minden segítséget adjon meg az országos akció lebonyolításához. Természetesen ehhez az kell, hogy a hatóságok ne akadályozzák, hanem segítsék az összefogást. Ha megosztjátok ezt a felhívást, ti is hozzájárultok a dolog sikeréhez.

Segítsük együtt a termelőkön, és az almához nem jutó kevésbé tehetős embereken!

Tovább a Facebookposzthoz >>>