mszp.hu | Belföld | BKK közlemény tarlós istván Budapest
2014. április 17. 13:55

Adják vissza a Péterfy Sándor utcai trolimegállót!

Értetlenül állunk a Budapesti Közlekedési Központ azon döntése előtt, amellyel – a 4-es metró átadására és a felszíni közlekedés átalakítására hivatkozva – megszüntette a trolibusz megállóját a Péterfy Sándor utcai kórháznál. Ezzel gyakorlatilag megszűnt az intézmény közvetlen elérhetősége közösségi közlekedéssel.

Ez a döntés is illeszkedik a BKK számos, minden ésszerűséget nélkülöző, a budapestiek igényeit figyelmen kívül hagyó lépéseinek sorába. A Péterfy Sándor utcai kórházban rengeteg idős, mozgásában korlátozott budapesti beteg ellátása zajlik, akiknek komoly problémát okoz az új megálló és a kórház közötti 300 méteres távolság megtétele.

Ezért felszólítjuk a BKK-t, haladéktalanul helyezze üzembe ismét a kórház mellett található trolimegállót! Egyben felszólítjuk Tarlós István főpolgármestert is, hogy állítsa meg az ámokfutást és tegyen végre rendet a BKK vezetésében, amely szándékával ellentétben immár évek óta nem a közlekedést, hanem a káoszt szervezi Budapesten!

Szaniszló Sándor
fővárosi képviselő