Adjon garanciát a kormány a közmunkaprogram folytatására!

A kormány továbbra sem garantálja, hogy az önkormányzati választások után nem veszi vissza a közmunkások foglalkoztatására elkülönített összeget és nem bocsátja el az embereket. Az MSZP garanciát vár a kormánytól arra, hogy a választások után az egész ciklusban folytatja a közmunkaprogramot!

Mivel továbbra is legfeljebb 11 hónapra köthető közfoglalkoztatási szerződés, az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy ne maximum, hanem minimum 11 hónapra szerződjenek a közmunkásokkal!

Ha a kormány még látszatát is el akarja kerülni annak, hogy csupán kampánycélokra használja fel a legnehezebb helyzetű embereket, és egyetért abban, hogy a dolgozói szegénység felszámolása nemzeti ügy, akkor azokat, akikkel eddig 8 órában és 11 hónapig szerződtek, minősítsék át teljes foglalkoztatotti státuszba, és fizessenek nekik ehhez járó bért!

Ha a közmunkaprogram valóban a munka világába való visszavezetésről, és nem csak arról szól, hogy pár tízezer forintért megvásárolják a szegények szavazatait, akkor a kormány haladéktalanul vizsgálja meg, melyek azok a területek, ahol nem közmunkásokra, hanem tisztességes megélhetést biztosító főállásokra van szükség!

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő