Belföld | hóhelyzet tarlós istván
2013. március 27. 16:15

Ahány hózápor, annyi hókáosz

A főváros több magas rangú vezetője vesztette el hivatalát, amiért a hóvihar okozta problémák elhárításával nem tudtak megfelelően megküzdeni. Ez a hír ma Ukrajna kapcsán látott napvilágot, holott a budapesti hóhelyzetet elnézve a magyar főváros vezetőiről is szólhatna.

Mert bár a mostani havat már tényleg mindenki "várta", a buszmegállók, valamint a kisebb fővárosi utak és utcák ismét járhatatlanná váltak és a városvezetés üres hóládákkal "készült" az újabb havazásra.

Az ukrán párhuzam amúgy csak részben állja meg a helyét: Kijevben ugyanis az elmúlt napokban ötször annyi hó esett le, mint Budapesten. Tarlós István és csapata viszont úgy látszik, annyiszor mond csődöt, ahány hóhullás éri Budapestet. Tény, hogy idén szokatlanul sok a hófelhő, de ami fővárosban hóeltakarítás címén történik, az mégiscsak sokk.

Persze Tarlós István most is fölfelé, pontosabban a főnökére, Orbán Viktorra mutogathat, mondván: majd ha kormányfő eltünteti végre az egyre sűrűbb és sötétebb pénzügyi felhőket a főváros egéről, akkor lesz pénz, fegyver, paripa a hóval borított utak takarítására. A fővárosiak meg azt mondják: ezek után akkor hisznek az Orbán-Tarlós kettősnek, ha piros hó esik.

Horváth Csaba,
az MSZP alelnöke, fővárosi frakcióvezetője