Belföld
2012. december 27. 08:50

Ajándék a kecskeméti ovisoknak

Hatalmas ajándékcsomagokkal érkeztek meg december 20-án délelőtt a kecskeméti Széchenyi Sétányi Óvodába az Iskolatáska Alapítvány képviselői.

A csomagokból - a gyerekek legnagyobb örömére - babák, társasjátékok, plüssállatok kandikáltak ki. - Az Iskolatáska Alapítvány tagjai két évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy karácsony előtt a legkisebbeknek szeretnének örömet szerezni - tudtuk meg Király Józseftől. - Tavaly a Csongrádi utcai óvodásoknak vittünk ajándékot, idén pedig a Széchenyi Sétányi Óvodába hoztunk játékokat, gyümölcsöt és édességet. Az adományok egy részét a főtéri karácsonyi vásárban álló pavilonunkban kaptuk a város lakóitól - emelte ki Király József.

A meglepetésből az óvoda mind az öt csoportjának jutott. A gyerekek verssel és dallal köszönték meg az ajándékokat, majd nagy örömmel bontogatták ki a nem várt meglepetést. Míg a fiúk tudományosan szemügyre vették az építőjátékokat, a kislányok már a szőnyegre is kuporodtak legújabb babáikkal.

- Nagyon örültünk az adománynak, hiszen egy óvodában játékeszközből soha nem elég - mondta Ferenczyné Kerekes Edit óvodavezető. - 143 kisgyermek jár most hozzánk, az ajándékokból mind az öt csoportunknak jutott. A karácsonyra advent első vasárnapja óta készülünk, azóta folyamatosan teszünk azért, hogy gazdagodjon a gyermekek számára az ünnep előtti várakozás - tette hozzá az óvodavezető.