2012. szeptember 19. 16:37

Álhír vagy rémhír?

Csak remélni tudjuk, hogy minden alapot nélkülöző álhír, miszerint az Országos Bírósági Hivatal azután, hogy az Alkotmánybíróság alkotmánysértőnek nyilvánította azt a jogszabályt, ami alapján kényszernyugdíjaztak több száz bírót most megfellebbezte azt az ítéletet, ami két 62 éves bírót visszahelyezett állásába. Pláne, hogy a tárgyaláson az OBH jogi képviselője elismerte a kereseti kérelem jogalapját.

Az Országgyűlés most tárgyal arról a kormánypárti javaslatról, ami az Alkotmánybíróság döntése miatt lehetővé tenné, hogy a 65 évesnél fiatalabb bírák továbbra is bíróként dolgozhassanak. Így talány, mi motiválhatta az OBH-t a fellebbezésre.

Amennyiben viszont igaz a hír, felszóltjuk Handó Tündét, az OBH elnökét, hogy álljon ki végre bírótársai mellett, vonassa vissza a fellebbezést, és ahelyett, hogy gátolná, tegyen meg mindent azért, hogy a jogellenesen elbocsátott kollégái ismét munkába állhassanak! Aki pedig a fellebbezésről szóló döntést meghozta, nem méltó többé a bírák bizalmára.

Bárándy Gergely,
országgyűlési képviselő