Belföld, Gazdaság | vodafone E.ON matolcsyzmus
2013. március 07. 12:48

Állami Vodafone?

Sajtóhírek szerint az Orbán-kormány kétszázmillió euróért (nagyjából hatvanmilliárd forintért) vásárolná meg a Vodafone magyarországi vállalatát, illetve meghatározó részét. Felfoghatatlan, hogy a Fidesz-kormány által tönkretett országban, egy folyamatosan szegényedő társadalom feje felett, miért kell ilyen értelmetlenséget még csak pedzegetni is. Csak remélni tudjuk, hogy nem ment el a maradék józan esze Orbán Viktornak, és a hír csupán kacsa.

Most, mikor azt sem tudjuk, hány milliárd adóforintunkba került az MVM-mel elbukott negyedik mobiltenderes kaland, vagy amikor az E.ON vásárlásra költenének horribilis állami pénzeket, még tovább feszítené a Matolcsy-megszorításokkal amúgy is megnyomorított költségvetést a kormány.

Az MSZP határozott választ vár a kormánytól, igaz-e, hogy a Vodafone-ban tulajdonszerzést terveznek?

Kíváncsiak lennénk arra is, hogy ebbe a kormányzati hazárdjátékba Orbán be kívánja-e vonni Varga Mihályt, új gazdasági miniszterét, vagy saját hatáskörében ilyen felelőtlen?

Továbbá adjanak magyarázatot, miért ilyen kétes üzletekre kívánják elkölteni az állam pénzét ahelyett, hogy például a házak, lakások hőszigetelésére biztosítanának forrásokat!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes