mszp.hu | Belföld | kitiltási botrány
2014. december 09. 11:17

Ami Orbán Viktor válaszából az MTI tudósításában kimaradt

A tegnapi napon az MTI tudósításában elmulasztotta megemlíteni, hogy Orbán Viktor nem volt hajlandó érdemben válaszolni arra a neki feltett kérdésemre, mely így hangzott: kormányfőként a parlament nyilvánossága előtt meg tudja-e erősíteni, hogy a magyar hatóságok és a magyar kormány nem tudnak a konkrét korrupciós cselekményekről, és nem ismerik a bizonyítékokat?

A miniszterelnök ismételt, konkrét kérésemre sem volt hajlandó megerősíteni ezt, hanem kitérő válaszokat adott. Tette ezt annak ellenére, hogy az amerikai ügyvivő két riportjában is azt állítja: a NAV elnökét érintő konkrét korrupciós cselekményekről tud a kormány is. Eközben a kormány tagjai ezt mindeddig tagadták. Ez a két állítás üti egymást, vagyis valaki hazudik.

A miniszterelnök a kérdésemre adott mellébeszéléséből egyetlen dolog következik: hogy az amerikai félre való mutogatás, a perrel fenyegetés csak porhintés, ugyanis a magyar kormány és a hatóságok pontosan ismerik a tényeket és a bizonyítékokat, csak éppen nem áll szándékukban megindítani az eljárást.

Jelen közleményem azért született, mert az a tény sajnos kimaradt az MTI tudósításából, hogy a kormányfő nem volt hajlandó konkrét, egyenes választ adni egy konkrét, egyenes kérdésre.

Bárándy Gergely
a Törvényalkotási bizottság alelnöke