2012. március 24. 10:29

Ami Tolna megyében fekete, az Szabolcs megyében is az...

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság 2012. december 28-án hozott ítéletével Nagy Lajost, Baktalórántháza polgármesterét sikkasztás büntette, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének büntette illetve hamis tanúzásra felhívás büntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.  – mondta tegnap Legény Zsolt, alelnök.

Ugyanebben az ítéletben Vida Károlyt, Baktalórántháza alpolgármesterét sikkasztás büntette, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének büntette, közokirat hamisítás büntette, hamis tanúzásra felhívás büntette illetve hamis tanúzás büntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletben a vádlottakat előzetes mentesítésben részesítették, így mentesülnek az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

Szeretnénk ha a Fidesz nem kettős mércét alkalmazna ebben az országban és a kettős beszédet is mellőzné!

Tolna megyében van egy város, ennek a városnak a polgármesterét a bíróság ugyanígy sikkasztás miatt jogerős ítéletével 2 évre ítélte, amit 3 évre felfüggesztett. Fel is szólították a Fidesz frakció képviselői, hogy mondjon le tisztségéről.

Szeretnénk, ha ugyanígy felszólítaná a Fidesz a megyei szinten érintetteket is!

Összeférhetetlenség áll fenn a polgármesteri tisztség és a polgármestert elmarasztaló jogerős ítélet között.

Arra szeretnénk felszólítani Baktalórántháza polgármesterét és alpolgármesterét, hogy vonják le a következtetést és mondjanak le tisztségeikről. ugyanis ami Tolna megyében fekete, az Szabolcs megyében is fekete.