mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Andy Vajna
2015. augusztus 03. 13:06

Andy Vajna Magyarország legkártékonyabb gazdasági vándorlója

Semjén Zsolt, a brókerkormány miniszterelnök-helyettese két hónappal ezelőtt azt mondta, „Andrew G. Vajna kormánybiztos nemzetbiztonsági átvilágítása folyamatban van”. Az MSZP szeretné tudni, hogy áll a vizsgálat. Ugyanakkor az MSZP szerint elengedhetetlen, hogy induljon vagyonosodási vizsgálat is Andy Vajna ellen, mert ha igazak a sajtóban megjelent hírek, az amerikai üzletember hazánk legkártékonyabb gazdasági vándorlója, aki mindig oda megy lakni, ahol több pénzt lehet zsebre rakni.

A vizsgálat azért indokolt, mert a fideszes filmügyi biztos immár négy éve tölt be kormányzati tisztséget, és erős a gyanú, hogy a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta hazánkban is milliárdokat kaszáló Vajna offshore-paradicsomokba menekíti a pofátlan állami pénzlenyúlással szerzett vagyonát.

Az MSZP szerint nem dollármilliárdos filmipari mágnások és Gucci-táskával közlekedő miniszterelnöki tanácsadók zsebébe, hanem például a romokban heverő egészségügyi és szociális ellátórendszerbe kellene közpénzeket pumpálnia a kormánynak, ezért Andy Vajna mesefilmbe illő gyarapodása mellett Garancsi István, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és a többi fideszes mesés meggazdagodást is alaposan ki kell vizsgálni.

Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő